LET’s GO 2021 програма на БНЦП
Програма в помощ на организации, които желаят да развиват социално предприемачество.
10 януари, 2021 by
LET’s GO 2021 програма на БНЦП
Хрисков, Павел Хрисков

„Водите ни за ръка към успеха. Благодарим ви!“
участник в Let’s Go 2020

За поредна година Български Център за Нестопанско Право гласува доверие на Павел Хрисков след добрите обратни връзки участници от предишната кампания LET's GO 2020 . 

"Щастлив съм, че ще имам възможността да бъда отново част от екипа на БНЦП и да подкрепям по мой си начин организациите с добри цели и подбуди. Винаги съм за и участвам в такива инициативи когато знам, че ще мога да подкрепя някой в позитивно развитие и вършене на добри дела", сподели Павел Хрисков

Всичко, което е променило или движи света към по-добро е започнало с една малка и проста стъпка – раждане на идея. Идея за промяна, иновация, подобрение или за създаване на нещо съвсем ново. Нали си спомняте снимките на гаражите, в които големите компании като Apple, Google и Amazon са стартирали своята дейност? Гаражи, които днес ни напомнят, че все от някъде трябва да започнем – от малкото начало.

В едни от най-несигурните и смутни времена на 21 век, когато настъпиха резки промени в начина, по който бизнеси и организации функционират, отчетохме нарастването на конкретни нужди в гражданския сектор. Видяхме как социалното предприемачество предложи устойчиви решения за справяне с наболели проблеми от обществено значение. Проблеми, които бяха налице и преди глобалните събития през 2020 г., но които се задълбочиха в следствие на COVID-19 пандемията.

Ето защо, плод на усилията на Български Център за Нестопанско Право е  да насърчават хрумването, развитието и усъвършенстването на идеи – така двигател на промяна, е програмата по предприемачество LET’S GO!

Вълнуваме се да обявим, че от Български Център за Нестопанско Право отново започват да търсят активни и мотивирани екипи от граждански организации, които искат да развият концепция за стопанска дейност, свързана с каузата на организацията.

В тази програма ще участва и Павел Хрисков, като част от менторския състав на програмата.

"С тази покана, официално поставяме началото на Програмата по предприемачество LET’s GO 2021!", с гордост изтъкват от Български Център за Нестопанско Право

Какво представлява Програмата ?

Програмата по предприемачество LЕТ‘S GO е интензивна 3-месечна (март – май) поредица от общи и индивидуални онлайн обучителни срещи с ментори. Пред участниците, които я завършат се отваря уникалната възможност да представят своите бизнес идеи пред жури в ежегодния конкурс „Най-добър бизнес план на НПО“. Тази година той ще разпредели общ награден фонд от 30 000 лева под формата на инвестиции в бизнес плановете с най-голям потенциал за развитие.

Участието в LET’S GO 2021 предоставя възможност на активни НПО хора да развият своя конкретна бизнес идея за стопанска дейност, свързана с мисията на тяхната организация. Тези хора ще натрупат знанията и уменията за организационно и финансово управление, като непрестанно ще получават менторска подкрепа и насоки от експерти в сферите бизнес планиране, маркетинг, реклама и финансови прогнози.

От Български Център за Нестопанско Право казват че, наем, че всяка история заслужава да бъде чута. Опитът ни досега многократно е доказал, че развиването на стопанска дейност дава възможност на гражданските организации да намират нови начини, по които да разказват за себе си и за своите мисии."  

За кого е подходяща програмата?

Програмата е подходяща за организации, които имат конкретна бизнес идея, която искат да разработят и стартират, но до момента не са го направили. Програмата е отворена също така и за организации, които вече развиват социално предприемачески инициативи, но искат да надградят тази си дейност с изцяло нов или допълващ продукт или услуга, за да бъдат по-конкурентни на пазара.

Критерии за подбор на участниците

В Програмата за предприемачество LET’s GO 2021 ще могат да се включат 12 граждански организации в обществена полза (сдружения, фондации и читалища), които отговарят на следните минимални изисквания:


  • Да са регистрирани в Агенция по вписванията

  • Да имат конкретна бизнес идея, която е свързана с мисията им

  • Да са мотивирани да развият идеята си в бизнес план, както и да имат първоначален капацитет/потенциал да я стартират (с оглед наличните ресурси)

  • Да имат капацитета да участват във всички предвидени в програмата обучения, менторски срещи и събития 

  • При подбора ще бъде обърнато внимание на опита на организацията до момента, както и доколко тя е активна и развива дейност.

Повече за програмата можете да намерите на сайта на БЦНП

LET’s GO 2021 програма на БНЦП
Хрисков, Павел Хрисков
10 януари, 2021
Сподели този пост